Επιμένει η κυβέρνηση: Καθαρή λύση στο Eurogroup και τίποτα λιγότερο!

Τζανακόπουλος: Στόχος να εκδώσουμε ομόλογο εντός του 2017

Επιμένει η κυβέρνηση: Καθαρή λύση στο Eurogroup και τίποτα λιγότερο!

Επιμένει για καθαρή λύση στο Eurogroup η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε στο ραδιόφωνο του Alpha: «Ο στόχος της ελληνικής πλευράς παραμένει σαφής. Καθαρή λύση, όχι μετάθεση του προβλήματος, συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, και φυσικά συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη, οι οποίες θα βοηθήσουν στην δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία το τελευταίο διάστημα ανακάμπτει, όμως η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη με δεδομένη την αβεβαιότητα. Πρέπει λοιπόν ο κύκλος της αβεβαιότητας να κλείσει οριστικά στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η βούληση για να γίνει».

Όπως τόνισε, «η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία, και είναι εφικτό τα πρωτογενή πλεονάσματα να επιτευχθούν χωρίς επιπλέον μέτρα». Παράλληλα, σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εκδώσει ομόλογο εντός του 2017.

Σε ότι αφορά τις διαφορές μεταξύ των θεσμών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, είπε ότι «γίνεται προσπάθεια προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ ως προς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία είναι αναγκαία ώστε να θεωρηθεί το χρέος βιώσιμο από όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ, και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top