Αποκάλυψη Star: Τι θα κληρώσει για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Πώς θα μπει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ και τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη

Στις αποκλειστικές πληροφορίες για τι θα γίνει με την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αλλά και στην «κουτοπονηριά» της κυβέρνησης,  που άλλα συμφώνησε  με τους δανειστές και άλλα ψήφισε τον Μάιο, με την σκέψη ότι κάτι θα πάρουμε για το χρέος και μέσα στον πανηγυρισμό θα τα…  «ξεψηφίσουν»,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Έτσι δεν χτίζεις βεβαίως καμιά αξιοπιστία, ούτε έξω ούτε μέσα, μάλλον ρεζίλι γίνεσαι» τόνισε.  

Όπως ανέφερε επίσης η σχολιάστρια στο Star, στο Εurogroup την άλλη Πέμπτη θα υπάρξει λύση, γι’ αυτό και θα πάει και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Λαγκάρντ.

Ποια θα ειναι αυτή; Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή σύμφωνα με  πληροφορίες  θα υιοθετηθεί η λύση Σόιμπλε και  το Ταμείο θα μπει χωρίς χρήματα.

Η Ελλάδα θα πάρει ακόμη μια θολή διατύπωση για το χρέος, αλλά τέτοια που δεν θα επιτρέπει στον Ντράγκι να  εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση.

«Αφού δεν θα πάρουμε ούτε το χρέος, ούτε το QE  κάτι πρέπει να μας δώσουν. Αυτό θα ειναι ένα αναπτυξιακό πακέτο απο την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Προσοχή! Δεν θα ειναι χρήματα. Θα ειναι καλύτερα επιτόκια και συγχρηματοδοτούμενα έργα».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Στόχος είναι η ανάπτυξη  στο 0,5%  του ΑΕΠ ώστε να πειστεί το ΔΝΤ  ότι το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί και να μπει του χρόνου το καλοκαίρι στο πρόγραμμα. Η διαχείριση των χρημάτων πάντως θα γίνει από την Κομισιόν.  Αφού εμείς δεν καταφέραμε απο το προηγούμενο πακέτο Γιούνγκερ των 35 δισ. ευρώ να εκταμιεύσουμε παρά ελάχιστα, όπως καταλαβαίνουμε  δεν μας έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top