Ονομαστική ψηφοφορία για τις 3 από τις 5 τροπολογίες ζήτησε η ΝΔ στη Βουλή

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση – Αποχώρησαν από την συνεδρίαση Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ

Ονομαστική ψηφοφορία για τις 3 από τις 5 τροπολογίες ζήτησε η ΝΔ στη Βουλή

Αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τις τρεις από τις  πέντε τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Κύρωση Σύμβασης για την Αλιεία, οι οποίες  θα τεθούν προς ψήφιση σήμερα το απόγευμα στην  Ολομέλεια.

 Το αίτημα της ΝΔ  για ονομαστική ψηφοφορία αφορά στις τροπολογίες για το αφορολόγητο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις συντάξεις.

 Οι άλλες τροπολογίες, θα τεθούν  προς ψήφιση με την κανονική διαδικασία -δια της τοποθέτησης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων-  και αφορούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα οικονομικά των κομμάτων.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται  να υπάρξει πριν από αυτήν  παρέμβαση του   προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατάθεση  των πέντε τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης,.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας έκανε λόγο  για «γελοιοποίηση του κοινοβουλίου» θέτοντας επίσης θέμα αντισυνταγματικότητας των  τροπολογιών, ενώ αντίστοιχη κριτική άσκησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.    

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - η οποία το απόγευμα αποχώρησε από την συνεδρίαση - Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε την διαδικασία «εξευτελιστική, που παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ -  το οποίο  επίσης αποχώρησε  σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την συζήτηση - Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση  «ότι φέρνει μια κατάπτυστη διαδικασία».  «Αντιμετωπίζετε τους βουλευτές σας σαν κοπάδι με ψάρια και τους βάζετε να ψηφίσουν μέτρα που θα επηρεάσουν τη ζωή μας για χρόνια», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top