Απάντηση σε "γνωστά κυκλώματα που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων σε σειρά επικείμενων διεθνών διαπραγματεύσεων", όπως τα χαρακτηρίζει, έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας  σε ερώτηση δημοσιογράφου για  δημοσιεύματα – «συκοφαντικά» κατά τον ίδιο - σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών,  στα οποία διατυπώνονται καταγγελίες περί εμπλοκής του υπουργείου Εξωτερικών σε επαναπροώθηση προσφύγων και ζητήματα φύλαξης συνόρων, ζητήματα τα οποία επισημαίνει ότι «εκφεύγουν παντελώς των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών».

«Το υπουργείο και ο υπουργός Εξωτερικών προσωπικά" τόνισε ο κύριος Ευθυμίου, "έχουν γίνει στόχος μεθοδευμένης και ανήθικης επίθεσης από αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά ότι, το υπουργείο Εξωτερικών ουδεμία αρμοδιότητα και πρακτική εμπλοκή έχει σε ζητήματα προστασίας, ασφάλειας και φύλαξης συνόρων".

"Είναι ολοφάνερο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ  ότι η προσπάθεια αυτή επιχειρείται από γνωστά κυκλώματα που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων σε σειρά επικείμενων διεθνών διαπραγματεύσεων" πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου

 

Tags: