Κ. Μακρή: Πολλά λόγια από την κυβέρνηση, μηδέν αποτέλεσμα για το χρέος

Τα «άκουσε» ο Τσακαλώτος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική αισιοδοξία και την… γραβάτα

Στην στροφή 180 μοιρών που έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα του χρέους, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα.     

«Αντί για ρύθμιση του χρέους  που λέει η κυβέρνηση τόσο καιρό, τώρα ζητά απλώς μια λεκτική διατύπωση  που να λέει ότι το χρέος ειναι βιώσιμο.  Και ότι δεν εχει κανένα πρόβλημα δηλαδή, φιλοδοξώντας  έτσι να μπορεί ο Ντράγκι να πατήσει κάπου και να μας δώσει την ποσοτική χαλάρωση» τόνισε.  

Πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star για το ίδιο ζήτημα:

«Όλη αύτη η κυβίστηση γίνεται βεβαίως γιατι πολυ απλά δεν υπάρχει καμια λύση. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ  ήταν σήμερα σαφής. Είπε ότι είμαστε πολυ  «μακριά απο συνολική συμφωνία» και ότι «η Ελλάδα ειναι η μονή ανεπτυγμένη χωρά που το Ταμείο θα συμμετάσχει χωρίς χρήματα». Το εχει ξανακάνει στην Αργεντινή, τη Βραζιλία αλλά όχι στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο».

Η Κ. Μακρή υπογράμμισε και ότι  σήμερα μάθαμε  ποια ήταν η βασική διάφορα μεταξυ ΔΝΤ και Ευρώπης. Το αποκάλυψε ο πρόεδρος του euro working group Τόμας Βίζερ, ο οποίος είπε ότι το ΔΝΤ  «μνημόνιο έως το 2100 ήθελε»: Μέχρι το 2060 να μην πληρώνουμε τόκους και να τα δώσουμε όλα μαζί μέχρι το 2100, πρόταση που ο ίδιος την  χαρακτήρισε γελοία.

Ο Βίζερ ανέφερε ακόμα ότι  θα είναι «στο μικροσκόπιο της Ευρώπης  ανάπτυξη και πλεονάσματα έως το…. 2060». Δηλαδή 45 χρόνια εποπτεία τα έχουμε στο τσεπάκι μας, ενώ το ΔΝΤ θέλει μάλιστα  83!

Γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπέρ-αισιοδοξία και την… γραβάτα  

Όπως κατέληξε η Κ. Μακρή, όλα αυτά έχουν φέρει σε βέρτιγκο και μεγάλη αμηχανία την κυβέρνηση. Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε λίγο νωρίτερα τους βουλευτές και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τεραστία γκρίνια για την…  γραβάτα του πρωθυπουργού και όλα τα αισιόδοξα.

«Σηκώσατε τον πήχη στον Θεό και περάσαμε απο κάτω» του έλεγαν οι βουλευτές, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε πολυ δύσκολη θέση.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top