Καυγάς Καμμένου-ΝΔ στην Επιτροπή για τα εξοπλιστικά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε διακομματική στήριξη για την τροποποίηση της σύμβασης των Patriot

Καυγάς Καμμένου-ΝΔ στην Επιτροπή για τα εξοπλιστικά

Υψηλοί ήταν οι τόνοι στην –κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την συναίνεση όλων των κομμάτων για την τροποποιητική σύμβαση που αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη της σύμβασης των πυραυλικών συστημάτων Patriot, κάτι που φάνηκε να κερδίζει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καμμένος πάγωσε το 2015 τις πληρωμές προς την αμερικανική εταιρεία με την οποία είχε υπογραφεί η σύμβαση το 1999, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία προβληματική.

Η εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και μπροστά στον κίνδυνο να μπλέξει το Δημόσιο με μακρόσυρτες δικαστικές διαμάχες και να μην γίνει τελικά και ο εκσυγχρονισμός των πυραυλικών συστημάτων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε να έρθει τροποποιητική σύμβαση στη Βουλή με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, στην οποία τα αντισταθμιστικά οφέλη θα ανεβαίνουν στα 83 εκατ. ευρώ από 50 εκατ. που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Ωστόσο, η φράση του κ. Καμμένου «κάποιοι θα έπρεπε να πάνε στη φυλακή αλλά τώρα τι να κάνουμε έχουμε ανάγκη και πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα συστήματα μας» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στην Επιτροπή, με τον Κώστα Τασούλα να λέει χαρακτηριστικά: «Δε γίνεται από τη μία να καταγγέλλεις  και να απειλείς και από την άλλη να προχωράς σε συμβιβασμό με τους καταγγελλομένους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top