«Ο κόσμος καταλαβαίνει τα ζόρια της κυβέρνησης, γνωρίζει ότι δεν είμαστε εμείς οι οποίοι αποτελούν την αυθεντική έκφραση αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι «ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας» και ότι «είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς».

Σημείωσε ωστόσο, ότι ταυτόχρονα «μπορούμε να διακρίνουμε και ποιες είναι οι μικρές έστω δυνατότητες για να σώζουμε ή να κερδίζουμε πράγματα από τη συμφωνία με τους θεσμούς».

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο κ. Σκουρλέτης είπε πως αν δουν την κυβέρνηση να συμβιβάζεται με τα μέτρα λιτότητας «θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

«Μπορεί να υποστήκαμε μια πολιτική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη πολιτική ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ», διαβεβαίωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η τελευταία «εξακολουθεί να υπεραμύνεται της λογικής των προγραμμάτων λιτότητας». 

Tags: