Συνεδριάζει σήμερα στη Σλοβενία το EuroWorking Group για την Ελλάδα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Στη Σλοβενία συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group για την Ελλάδα, με επίκεντρο την πρόοδο στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες για το ζήτημα του χρέους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, «τουλάχιστον σήμερα οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, θα έχουν μια πλήρη κατάσταση στα χέρια τους όσον αφορά στα προαπαιτούμενα». Ο Θάνος Αθανασίου επεσήμανε ότι ο μικρός αριθμός των προαπαιτούμενων δείχνει ότι το θέμα αυτό θεωρείται «κλεισμένο» και ότι δεν σταματά τις αποφάσεις.

Λύση για το χρέος υπάρχει, όπως πιστεύουν στις Βρυξέλλες και υπογράμμισε ο ανταποκριτής του STAR.

«Η λύση είναι αυτή που βασίζεται στην περσινή συμφωνία του Μαΐου που προβλέπει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους να εκτελεστούν το 2018, μετά το τέλος του προγράμματος. Αυτό το οποίο ακούσαμε στο προηγούμενο Eurogroup, δηλαδή ότι το ΔΝΤ θα κάνει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα αρχίσει να τα εκταμιεύει αργότερα, είναι το βασικό σενάριο. Όμως σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή κατανόηση για τη βιωσιμότητα του χρέους» επεσήμανε.  

«Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτή την κατάσταση πρέπει να την εκλαμβάνουμε ως αρχή και όχι ως το τέλος αυτής της ιστορίας» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top