K. Μακρή: «Ναυάγιο» η εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ

«Δεν έχουν, δεν πληρώνουν» οι ασφαλισμένοι

Στο «ναυάγιο» εισπραξιμότητας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)  στον  οποίο οι καταβολές ασφαλιστικών εισφορών είναι πολύ πιο χαμηλές από τις αναμενόμενες, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ατέρμονες συζητήσεις με τους εταίρους για το χρέος.       

Η πορεία των εσόδων, όπως τόνισε η Κ. Μακρή, αποδεικνύει το «ναυάγιο»:    

Ιανουάριος  227 εκ. ευρώ

Φεβρουάριος  108,6  εκ. ευρώ

Μάρτιος    177, 6 εκ. ευρώ

Απρίλιος   95,3 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό του ναδίρ στα έσοδα του ΕΦΚΑ, όπως τόνισε η σχολιάστρια του Star, είναι ότι ο επιδιωκόμενος στόχος εισπραξιμότητας ήταν   τα 250 εκ. ευρώ, αλλά τον Απρίλιο εισπράχθηκαν μόνο 95,3 εκ. ευρώ, δηλαδή μόλις…  38% εισπραξιμότητα, που είναι η χειρότερη επίδοση που μπορούσαν να φαντασθούν στο Υπουργείο Εργασίας!   

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star, για να μην φαίνονται τα τεράστια ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί, από την κυβέρνηση αυξάνουν την κρατική χρηματοδότηση και «παγώνουν» τις παροχές ασθενείας για να συγκρατήσουν τις δαπάνες.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Ας μας απαντήσει  κάποιος, αυτό το μοντέλο βγαίνει; Και σχεδιάζουν και αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές το 2018! Μέχρι που μια μέρα,  έτσι όπως το πάνε,  θα βγουν και θα πουν δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε συντάξεις. Γιατί κάτι άλλο,  δεν μπορώ να φανταστώ,  από αυτό που βλέπω».      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top