Θερμός χαιρετισμός και θερμά λόγια στη συνάντηση Τσίπρα -Μπάιντεν

«Πρέπει να πετύχετε, έχετε κάνει ηρωικές προσπάθειες» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

 Θερμός χαιρετισμός και θερμά λόγια στη συνάντηση Τσίπρα -Μπάιντεν

Με έναν  θερμό  χαιρετισμό και όχι απλώς «εθιμοτυπικό» ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία  διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Εξαιρετικά θερμό ήταν και το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. «Eίδα την ομιλία σας στο συνέδριο Κονκόρντια και ήταν απολύτως υποστηρικτική» τόνισε κατά τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός για να απαντήσει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ:  «Πρέπει να πετύχετε, έχετε κάνει ηρωικές προσπάθειες».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι η ώρα και οι εταίροι να  τηρήσουν  τις υποχρεώσεις τους, ενώ ο κ. Μπάιντεν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους.  

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση Τσίπρα- Μπάιντεν συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις περιφερειακές εξελίξεις και τα ενεργειακά, καθώς επίσης  το Κυπριακό και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης  ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα και τη σημασία της διακυβέρνησης Ομπάμα στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και διαβεβαίωσε ότι  και ο ίδιος θα συνεχίσει να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top