Παυλόπουλος στον Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την συμπόρευση με μια ισχυρή Ευρώπη

«Να βγει από την κρίση Ελλάδα και να αναλάβει πάλι ηγετικό ρόλο στην περιοχή» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Παυλόπουλος στον Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την συμπόρευση με μια ισχυρή Ευρώπη

Την πολύπλευρη στήριξη του πρώην Προέδρου Ομπάμα και του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προς την Ελλάδα, «σ' αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και τον λαό», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον πρώην αντιπρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο  κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε επίσης τον πρώην αντιπρόεδρο  για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι και ο κ.Ομπάμα και ο κ. Μπάιντεν υπήρξαν υπέρμαχοι της αρμονικής και δημιουργικής συμπόρευσης ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 «Εύχομαι αυτή η πολιτική των ΗΠΑ να έχει συνέχεια και συνέπεια. Διότι είναι πλέον κοινός τόπος το ότι για να φέρουν σε πέρας και τον δικό τους πλανητικό ρόλο, οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την συμπόρευση με μίαν ισχυρή, θεσμικώς και οικονομικώς, Ευρωπαϊκή Ένωση, με την δική της πολύτιμη συνεισφορά στην κοινή υπόθεση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του πολιτισμού εν γένει»  ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Ο κ.  Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν πίστη στους Έλληνες, με τους οποίους μοιράζονται κοινές αξίες και υπογράμμισε ότι η επιτυχία της Ελλάδας ενδιαφέρει άμεσα τις ΗΠΑ.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι να βγει από την κρίση η Ελλάδα, να αναπτυχθεί και να αναλάβει και πάλι ηγετικό ρόλο σε αυτή την περιοχή του πλανήτη» τόνισε  ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,  ο οποίος ανέφερε  τα αισθήματα αυτά συμμερίζεται και ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και κάλεσε την ελληνική πλευρά να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στη νέα αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας, ότι η στάση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και οι Αμερικανοί πολίτες διαπνέονται από τα ίδια αισθήματα.

"Η Ελλάδα αναμένει και από τους εταίρους  να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις"   

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικά και αμετάκλητα διότι η ίδια δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός αυτής, με τον ίδιο τρόπο που δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της», ανέφερε προηγουμένως σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους, κατά την έναρξη των εργασιών του "CONCORDIA EUROPE SUMMIT".

Τόνισε επίσης  ο κ. Παυλόπουλος:  «Αναμένει όμως η χώρα μου, ιδίως τώρα που είναι έτοιμη να υπερβεί την κρίση, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, την αλληλεγγύη των εταίρων της και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων, αφού η αρχή pacta sunt servanda είναι θεμελιώδης ευρωπαϊκή αρχή, της οποίας η συνεπής εφαρμογή είναι προϋπόθεση της διατήρησης της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top