Την πρόθεση της να προσφέρει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις για το χρέος, εξέφρασε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup, για το οποίο η κυβέρνηση τρέφει πολλές ελπίδες για το χρέος.

«Eάν οι δανειστές δεν έχουν ακόμα φτάσει στο σημείο να σεβαστούν τις εκθέσεις μας και να τις αποδεχτούν, εάν χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μπορούμε να το λάβουμε υπόψη μας και να τους τον δώσουμε», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στη Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Τρίτης.

«Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι χρηματικές καταβολές να γίνουν, όταν θα έχουν καταστεί σαφή τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους δανειστές», πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.

«Είναι μια δυνατότητα συμφωνίας» όπως είπε, αλλά τόνισε ότι εξακολουθεί να θεωρεί μια ταχεία συμφωνία για ελαφρύνσεις του χρέους ως την «ιδεώδη λύση».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ υπερασπίστηκε παράλληλα τις προγνώσεις του έναντι των Ευρωπαίων: «Υπολογίζουμε την βιωσιμότητα του χρέους επί τη βάσει της ρεαλιστικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε έχει επικρίνει τις προγνώσεις του ΔΝΤ ως πολύ απαισιόδοξες.

Tags: