Αδιέξοδο βλέπουν οι δανειστές στο Εurogroup της 15ης Ιουνίου

Προσπάθεια «αποδραματοποίησης» των σεναρίων χρεοκοπίας από την κυβέρνηση

Αδιέξοδο διαμηνύουν ότι βλέπουν  οι δανειστές στο Εurogroup της 15ης Ιουνίου, όχι μόνο για το ελληνικό χρέος, αλλά και για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των ομολόγων (QE) και την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως επισήμανε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Ως «αντίβαρο» προβάλλει πάντως το Μέγαρο Μαξίμου το γεγονός ότι το α΄  τρίμηνο του 2017 το  ΑΕΠ σημείωσε τελικά άνοδο 0,4%, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση 0,5% και ζητά από τους εταίρους να μην κωλυσιεργούν  και να δοθεί «καθαρή λύση».

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πλέον μια προσπάθεια αποδραματοποίησης των σεναρίων χρεοκοπίας, με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη να δηλώνει σχετικά με το χρέος ότι «η ζωή συνεχίζεται» και να δίνει προτεραιότητα  - σε αντίθεση με την  μέχρι σήμερα τακτική του Μεγάρου Μαξίμου – στην  ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης τω 7 δισ. ευρώ.

Το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει πάντως να διατυπώνει αιχμές για την στάση των εταίρων και να διαμηνύει ότι θα φέρει το ζήτημα στην σύνοδο κορυφής, αλλά και να επισημαίνει ότι είναι μη θεσμικό όργανο το Eurogroup.    

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε και κατά «αξιωματούχου της Ε.Ε» για τα... μαντάτα που μας έστειλαν,  ενώ και οι Έλληνες εφοπλιστές με δήλωση του προέδρου τους Θ. Βενιάμη  κατηγορούν τον Σόιμπλε  ότι «θέλει να βλάψει την ελληνική ναυτιλία».

 Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης,  αν και μίλησε για εκλογές το 2019,  διαβεβαίωσε ότι ο εκλογικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Σκληρή γραμμή τηρεί η ΝΔ,  η οποία κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι μας φέσωσε με πολλά δισ. ευρώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top