Βούτσης για καταληψίες μαθητές: Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ενεργούς πολίτες

«Αλίμονο όταν δε μιλάμε αυτοί που έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε και να ακουστούμε»

Βούτσης για καταληψίες μαθητές: Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ενεργούς πολίτες

«Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ενεργούς πολίτες» είπε «Στο Κόκκινο» ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφορικά με καταδικαστικές αποφάσεις και διώξεις σε βάρος πολιτών.

«Από τους μαθητές στο Ρέθυμνο που είχαν τις δικές τους διεκδικήσεις, τον μπάρμπα Θόδωρο στις Σκουριές που ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος που πρέπει να υποστηριχθεί, από τον Πέτρο Καπετανόπουλο που ελπίζω η δικαιοσύνη να μην εμφανιστεί ότι δεν αντιλαμβάνεται το τι πράγματι συνέβη καθώς και για την περίπτωση του Πέτρου Δαμιανού του καθηγητή στον Αυλώνα που κάνει μια καταπληκτική δουλειά σε ένα ευαίσθητο περιβάλλον για να ενσωματωθούν τα παιδιά στην κοινωνία και όχι απλά να αποφυλακιστούν. Είναι πάρα πολύ άξιος και η Χρυσή Αυγή τον έχει στοχοποιήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αλίμονο όταν δε μιλάμε αυτοί που έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε και να ακουστούμε, αυτοί που έχουμε ένα θεσμικό ρόλο».

«Θέλω να σας πω ευθέως ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ενεργούς πολίτες. Υπάρχει μια πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και αλίμονο αν σε συνθήκες κρίσης μπούμε σε κυνήγι μαγισσών σε ότι αφορά ενεργούς πολίτες» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top