Κ. Μακρή: Ουραγός η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα

6η από το τέλος στην σχετική λίστα

«Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, εμείς ουραγοί στις λίστες της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας» σχολίασε η Κάτια Μακρή για την υποχώρηση της Ελλάδας στην… ουρά της σχετικής λίστας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

«Ας πάρουμε μια γεύση απο τα σημερινά στοιχειά για την ανταγωνιστικότητα, που ειναι αυτά τα οποία διαβάζουν οι επενδύτες. Δεν ακούν δηλώσεις των κυβερνητικών , αύτη τη λίστα διαβάζουν του ινστιτούτου IMD, βάσει  της οποίας  οπισθοχωρήσαμε σε όλους τους επιμέρους δείκτες».

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;

Στην κυβερνητική αποτελεσματικότητα η Ελλάδα υποχώρησε στην 61η από την 59η θέση, ενώ στην φορολογική πολιτική, από την 55η στην 59η. 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 

Είμαστε συνολικά λοιπόν  στην 57η θέση απο 63 χώρες, δηλαδή 6η απο το τέλος. Κάτω απο το Καζακστάν, την Βουλγαρία, την Κολομβία και περνάμε μονό την Μογγολία και τη Βενεζουέλα!

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή: 

«Τώρα δεν αναρωτιόμαστε γιατι συμβαίνει αυτό. Το γραφεί η ιδία η έρευνα δηλαδή: Για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, την φορολογική πολιτική και τα capital controls.

Κι έτσι όλο ακούμε για μεταρρυθμίσεις που θα απογειώσουν την ανάπτυξη, αλλά στην πραγματικότητα η χωρά διαρκώς οπισθοχωρεί». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top