ΡΟΥΚΕΤΑ Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερη συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου

Ομολογία-σοκ από υψηλόβαθμους αξιωματούχους: Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της δεν είναι αρκετή για την ποσοτική χαλάρωση

ΡΟΥΚΕΤΑ Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερη συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου

Φωτιές ανάβει δημοσίευμα του Bloomberg για το θέμα του ελληνικού χρέους, όπου αναφέρει ότι η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα πάρει καλύτερη συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου από αυτή που απέρριψε στο Eurogroup του Μαΐου.

«Οι πιστωτές της ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων και μετά την επέκταση της περιόδου λήξεως των δανείων διάσωσης που συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα» είπαν στο διεθνές μέσο υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, ομολόγησαν ότι «μια τέτοια συμφωνία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να πείσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα».

Το Bloomberg στέκεται στη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο συνέδριο του Economist πως «αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφήνεια για το θέμα του χρέους, και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι».

Ωστόσο, το Bloomberg σημειώνει ότι είναι απίθανο οι υπουργοί να προσφέρουν πολύ βελτιωμένους όρους ελάφρυνσης του χρέους σε σχέση με αυτές που παρουσιάστηκαν το Μάιο και επικαλείται τη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου του ESM Rolf Strauch από την Αθήνα: «Η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει την κυριότητα των πολιτικών του προγράμματός της αντί να επικεντρώνεται στην περαιτέρω ελάφρυνση χρέους", δήλωσε χθες από την Αθήνα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top