Μόνον στην Ελλάδα: Η φοροαπαλλαγή που γλίτωσε από τα δόντια... των δανειστών

Κάνατε δαπάνες υγείας; Μηδέν φοροαπαλλαγή! Κάνατε δωρεά σε κόμμα ή βουλευτή; Έκπτωση 10%!

Μόνον στην Ελλάδα: Η φοροαπαλλαγή που γλίτωσε από τα δόντια... των δανειστών

Συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα.

Μπορεί να κόπηκαν φοροαπαλλαγές ακόμη και το 1,5% μεταξύ του παρακρατούμενου και αναλογούντος φόρου για μισθωτούς, αλλά μία φοροαπαλλαγή στέκει αγέρωχη.

Μπορεί να κόπηκε εντελώς η φοροαπαλλαγή για ιατρικές δαπάνες, να έχει κοπεί καιρό τώρα η φοροαπαλλαγή της έκπτωσης των τόκων στεγαστικών δανείων, αλλά η φοροαπαλλαγή για βουλευτές τη γλίτωσε.

Είναι η φοροαπαλλαγή της έκπτωσης φόρου για δωρεές σε βουλευτές και πολιτικά κόμματα. Ναι, καλά διαβάσατε!

Αν περάσετε με έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό βουλευτή θα έχετε έκπτωση φόρου το 10% του ποσού που θα δωρίσετε.

«Το ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίδεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης (πολιτικά κόμματα, βουλευτές) εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 19 του Ν.4172/2013» αναφέρει η διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο.

Με άλλα λόγια είχες την ατυχία να κάνεις δαπάνες σοβαρές για αποκατάσταση της υγείας σου; Με υγειά σου και χαρά σου αλλά… φοροαπαλλαγή γιοκ.

Έδωσες δωρεά στο βουλευτή ή στο Κόμμα της αρεσκείας σου ένα ποσό από το υστέρημά σου; Λαμβάνεις επιβράβευση με φοροαπαλλαγή 10%!

Έκανες δωρεά στο παιδί σου που ξεκινά τη ζωή του ένα ποσό; Καμιά φοροαπαλλαγή. Αντίθετα πληρώνεις και φόρο 10%

Δείτε τι λέει το άρθρο 19 του Ν. 4172/13 όπως πέρασε στο νομοσχέδιο

Άρθρο 19.Μειώσεις φόρου για δωρεές

1. Το ποσό του φόρου μειώνεται κατά δέκα τοις εκατό (10%) επί των ποσών δωρεών προς τoυς φορείς που ορίζονται στην απόφαση της επόμενης παραγράφου, εφόσον οι δωρεές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των εκατό (100) ευρώ. Το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του φορολογητέου εισοδήματος.

3. [1] Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή και για τις δωρεές που χορηγούνται σε δικαιούχους χρηματοδότησης, σύμφωνα με την περίπτωση ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3023/2002, όπως ισχύει, δηλαδή σε πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων ή υποψηφίους ή αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top