H τελευταία συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Είχε θέσει όρο να προβληθεί μετά το θάνατό του

«Καμία στιγμή δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος» - Τι αναφέρει για τον μεγάλο του αντίπαλο, Ανδρέα Παπανδρέου

Μια συνέντευξη 30 ολόκληρων ωρών, που ολοκληρώθηκε σε διάστημα έξι μηνών και μέσα από αρκετές συναντήσεις των δύο ανδρών, έδωσε το 2007 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά.

Μια συνέντευξη, όμως, που δεν προβλήθηκε ποτέ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε βάλει όρο να προβληθεί μόνο μετά το θάνατό του.

Σε μια ειδική εκπομπή το βράδυ της Τετάρτης στο Σκάι, την ώρα και που στα Χανιά γινόταν η αγρυπνία του πριν από την ταφή του, προβλήθηκε ένα μέρος αυτής συνέντευξης του τελευταίου των μεγάλων πολιτικών της Ελλάδας.

Σε αυτή τη συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλά για τα πάντα και τους πάντες, κυριολεκτικά, και αναφέρεται στα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το 1960 και μετά.

Για την κυβέρνηση του και την πτώση της είπε: «Καμία στιγμή δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος. Είχα την πολιτική άνεση γιατί ποτέ δεν υποσχέθηκα τίποτα στον λαό. Το μόνο που είχα πει προεκλογικά ήταν ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού, αλλά αυτό θα γίνει με περισσότερη δουλειά. Αυτό ζήτησα. Το θέμα του ΟΤΕ  δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση... ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές».

Φυσικά, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Με τον Ανδρέα δεν είχαμε ποτέ στενές επαφές. Όποτε όμως το απαιτούσε η περίσταση, σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα, δεν δίστασα να επικοινωνήσω μαζί του για να υπάρξει συνεννόηση και λύση».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιγράφει ως μια από τις δυσκολότερες στιγμές στη διακυβέρνησή του την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών: «Να σας υπενθυμίσω ότι δυσκολότερη τομή από την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε. Έπρεπε να απολύσεις 7. 500 ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνδικαλιστικά στηρίγματα και οι οποίοι αν θυμάστε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει».

Παράλληλα, μιλά και για εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ: «Εγώ είχα πρόβλημα διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική. Υπήρχε πάντοτε μια πτέρυγα, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καραανλική πτέρυγα, η παλιά ελληνική δεξιά, η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top