Τζανακόπουλος: Συζητάμε για καθαρή λύση στο χρέος – Δεν αποφασίζει μόνο ο Σόιμπλε

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου»

Τζανακόπουλος: Συζητάμε για καθαρή λύση στο χρέος – Δεν αποφασίζει μόνο ο Σόιμπλε

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως η Ελλάδα συζητά για καθαρή λύση «η οποία θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία».

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε μια κατάσταση, όπως τον Μάιο του 2015 απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Δεν βρισκόμαστε σε αυτή την φάση, δεν υπάρχει τέτοια βούληση από κανέναν, ούτε από την μεριά των δανειστών, ούτε από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Εργαζόμαστε για μια λύση στις 15 Ιουνίου που θα καλύπτει όλες τις πλευρές».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ξεκαθάρισε ότι τις αποφάσεις δεν τις λαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αποφασίζει ο Σόιμπλε. Εάν αποφάσιζε ο Σόιμπλε η Ελλάδα πιθανόν να είχε τεθεί εκτός Ευρωζώνης γύρω στις πέντε φορές μέχρι σήμερα. Ο κ. Σόιμπλε έχει τις θέσεις του, προσπαθεί να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτές, ωστόσο έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι η άσκηση πολιτικής πίεσης από διάφορες πλευρές οδηγεί σε πολιτικές λύσεις οι οποίες δεν είναι αυτές τις οποίες υπολόγιζε ο κ. Σόιμπλε».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει καταρτίσει plan B στην περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία για το ζήτημα του χρέους στο επερχόμενο Eurogroup ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Από τη δική μας πλευρά εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξει λύση στο προσεχές Eurogroup, όλα τα υπόλοιπα είναι υποθετικά σενάρια τα οποία δεν έχω κανένα σκοπό να σχολιάσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top