Κ. Μακρή: Τι απάντησε ο Τσακαλώτος και «σήκωσε στη μια ρόδα» τους Γερμανούς

Οι αναφορές στο χρέος που ξαναζωντάνεψαν το φάντασμα της χρεοκοπίας

Στις αναφορές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο χρέος και  στην σύνοδο του Eurogroup, κατά την χθεσινή ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών, που πυροδότησαν σενάρια στον Τύπο της Γερμανίας για χρεοκοπία, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.        

«Oι  συνάδελφοι κατέγραφαν τις δηλώσεις του κ. Tσακαλώτου,  καθώς ήταν επίσημη ενημέρωση. Από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο -  το οποίο ζήτησα απο τους συναδέλφους -  προκύπτει ότι ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε με σαφήνεια:  

-“Θα αρνηθείτε την εκταμίευση,  αν δεν πάρετε το χρέος”;   

Δεν θα συζητήσω την τακτική μας στις 15 Ιουνίου. Θα πω ότι χρειαζόμαστε όλα τα κομμάτια του παζλ” απάντησε ο υπουργός Οικονομικών» τόνισε η Κάτια Μακρή.     

Όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star, ο κ. Τσακαλώτος  δεν διέψευσε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση,  αν δεν πάρουμε το χρέος. Το άφησε ανοικτό και έκανε μια αμφίσημη δήλωση  που ο καθένας την ερμήνευε όπως ήθελε.

«Η Bild λοιπόν , που εκφράζει λαϊκιστικά τη γραμμή του Σόιμπλε, την πήρε  και τη μετέφρασε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση, άρα θα χρεοκοπήσουμε. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πάλι σε μια ακόμη οριακή στιγμή, με το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω μας και  με πολιτικούς ελιγμούς» υπογράμμισε η Κ. Μακρή.  

Κατέληξε στην αναφορά της η σχολιάστρια του Star:  

«Οι δρόμοι ειναι δυο: Ή τα εννοούν τα περί ρήξης που είπε ο κ. Ξυδάκης, οπότε πάμε σε απρόβλεπτες εξελίξεις  συνοδός αρχηγών, εκλογές, δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα όπλα.  Ή τελικά θα πάρουμε ότι μας δώσουν σαν λύση και απο κει και περά ο πρωθυπουργος θα προσπαθήσει χωρίς ελάφρυνση στο χρέος, χωρίς ποσοτική χαλάρωση,  να δει τι σώζεται στην οικονομία.

Κι αυτό βέβαια δεν ειναι εύκολο,  με δεδομένο ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα ειναι ήδη πολυ ζορισμένη και πλέον δεν θα εχει και τίποτα θετικό να πει στην κοινωνία. To μόνο που θα μας έχει απομείνει είναι 5 δισ. ευρώ μέτρα ».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top