Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη μιλούν στο Star για τον φίλο τους Κωνσταντίνο

Βαρύ το πένθος στη ΝΔ

Βαρύ το κλίμα σήμερα στη ΝΔ και στην οικογένεια Μητσοτάκη. Η  εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μητρόπολη  και η ταφή την Πέμπτη στην γενέτειρά του, την Κρήτη.

Στο Star μίλησαν σήμερα κυρίως για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πρόσωπα που τον έζησαν από κοντά. Υπουργοί, ο κυβερνήτης του F16 με το οποίο πέταξε ως πρωθυπουργός αλλά και η πιο στενή συνεργάτης του, η γραμματέας του Σάκη Κυπραίου.

 "Ήταν ένας αετός που κάλυπτε με τα φτερά του όλον τον κόσμο”  δήλωσε  η Σάκη Κυπραίου, η οποία για 40 ολόκληρα χρόνια ήταν το δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Συντετριμμένη από την απώλεια, μίλησε στην κάμερα του Star για τον Κρητικό πολιτικό, τονίζοντας ότι "έχασε η Ελλάδα. Τέτοια μυαλά σπάνια βγαίνουν".  

Για πολλούς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδειχνε απόμακρος ή και σκληρός. Όσοι τον γνώριζαν πολύ καλά λένε το ακριβώς αντίθετο, ότι ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. 

 "Δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου να θυμώσει.  Έμαθα κοντά του να μην είμαι κακιά. Του έλεγα κάτι για κάποιον και μου έλεγε “άστο… ξέχασέ το”".

Και το άγχος του ακόμα το έκρυβε καλά, λέει σήμερα η κ. Κυπραίου η οποία αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή του:   "Το πιο μεγάλο πλήγμα ήταν όταν έχασε τη γυναίκα του. Δεν το έδειξε... Από και πέρα τον πήρε η κατρακύλα"

Από την τριετία που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός,  η κ. Κυπραίου ξεχωρίζει σήμερα τη συμφωνία του Μάαστριχτ . "Ωραία και δύσκολη περίοδος. Η  κυβέρνηση έμεινε όρθια 3 χρόνια επειδή ήταν ο Μητσοτάκης" δηλώνει για εκείνα τα χρόνια.  

Η Σάκη Κυπραίου είναι ένα από τα πολλά βαφτιστήρια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και διαβεβαιώνει ότι ο νονός της ήταν απέναντι σε όλα συνεπής στις υποχρεώσεις του: "Καμάρωνα για τον νονό μου πολύ... Ήταν ψηλός, τον καμάρωνα. Ευχαριστώ που μου δώσατε το χρόνο να μιλήσω για έναν τέτοιο άνθρωπο".

Η πτήση με το F16

74 ετών, το 1992, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέταξε με F16! O πτέραρχος εν αποστρατεία Θεολόγος Συμεωνίδης ήταν ο κυβερνήτης του μαχητικού και μίλησε για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία να έχει συγκυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

 "Με εξέπληξε η αντοχή του και η άνεσή του με το αεροπλάνο.  Πολύ ήρεμος. Ρωτούσε λεπτομέρειες. Όταν κατεβήκαμε δήλωσε ότι πλέον οι αποφάσεις του για την Π.Α θα είναι πιο συνεπείς" τόνισε ο πτέραρχος ε.α.

Η ηλικία του δεν ήταν εμπόδιο για τον Κρητικό πολιτικό παρότι η οικογένειά του διαφωνούσε..

«Τους το ξέκοψε από την αρχή και έδωσε εντολή στον αρχηγό της αεροπορίας να ετοιμάσει το ταξίδι.  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αετός και σε αυτή την πτήση έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του. Εύχομαι πρόεδρε καλή πτήση να έχεις εκεί που πας" δηλώνει ο κ. Συμεωνίδης.

Ο Μητσοτάκης οι οργανώσεις γυναικών και ο Τζαννετάκης  

Η Φάνη Πάλλη- Πετραλιά ήταν υπουργός του και στην περιβόητη προεκλογική αφίσα μαζί με τα στελέχη της ΝΔ που πλαισίωναν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις εκλογικές αναμετρήσεις το 89 και το 90.

"Δεν μπορώ να ξεχάσω πόσο μίλησε στην καρδιά των γυναικών της ΝΔ. Με αλήθειες για την οικογένεια" θυμάται η ίδια.  

Και ο Θεόδωρος Κασσίμης ήταν μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θυμάται πως ο Κρητικός πολιτικός επέλεξε τον Τζανή Τζαννετάκη για τη θέση του πρωθυπουργού,  στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον Συνασπισμό.  "Μας είπε ότι ο Τζαννετάκης είναι δημοκράτης, έντιμος κλπ. Ήταν η καλύτερη επιλογή" τονίζει.  

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί Μητσοτάκη το '92 Γιάννης Κουλιζάκος λέει πως ο Κρητικός πολιτικός πρόσφατα προέβλεπε ότι πλησιάζει το τέλος της ζωής του.

Πένθος στη ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θλιμμένος πήγε σήμερα στο γραφείο του στην Πειραιώς. Εκεί που από χθες κόσμος υπογράφει σε βιβλία συλλυπητηρίων. Θλιμμένη και η Ντόρα Μπακογιάννη έφυγε για το γραφείο της το πρωί ενώ με απόφαση της οικογένειας η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Εκτεταμένες ήταν οι αναφορές στο διεθνή και ιδίως στο γερμανικό τύπο για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με την οικογένεια Μητσοτάκη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top