Τσίπρας: Από πρόβες για γραβάτα σε μικρό καλάθι για το χρέος!

Δεν καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες για το eurogroup στις 15 Ιουνίου

Βλέποντας τα ορόσημα που η ίδια θέτει να περνούν το ένα μετά το άλλο, η κυβέρνηση δεν καλλιεργεί προσδοκίες για το επόμενο eurogroup στις 15 Ιουνίου και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να ζητά λύση πριν οι Eυρωπαίοι  φύγουν για διακοπές, όπως φάνηκε από τις  δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.  

Λύση μέσα στον Ιούνιο σημαίνει ακόμη και μια ημερομηνία σταθμός για την κυβέρνηση,  δηλαδή τη Σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου

Η Αθήνα φοβάται ότι αν δεν αποσαφηνίσει τη θέση του το ΔΝΤ θα χάσει και το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης,  κάτι που φάνηκε και απο τα όσα είπε στους ξένους ανταποκριτές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Πάντως,  ο Ευρωπαίος τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι είναι απόλυτα σαφής ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης της Ελλαδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και δείχνει να μας κλείνει την πόρτα.  

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν  μήνυμα στην κυβέρνηση να μην δεχθεί την πρόταση Σόιμπλε, όπως ο Σάκης  Πάπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρήσουμε αν συμβιβαστούμε τώρα με τη λογική Σόιμπλε θα περνάει η μπότα του ισχυρού».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top