«Ήταν μεγάλος ηγέτης»: Με τρεμάμενη φωνή μίλησε για τον Μητσοτάκη ο στενός του συνεργάτης

«Δικαιώθηκε εν ζωή» είπε ο Γιάννης Πευκιανάκης

Γνωρίστηκε, όπως είπε, μαζί του σε ηλικία 16 ετών σε συγκέντρωση της Ενώσεως Κέντρου στην Αθήνα.

Η προσωπική σχέση μαζί του άρχισε από τις 15 Σεπτεμβρίου 1977.

«Για μένα ήταν πατέρας μου» είπε ο Γιάννης Πευκιανάκης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κωνστνατίνου Μητσοτάκη για 40 ολόκληρά χρόνια.

«Ήταν μεγάλος ηγέτης, ο τελευταίος των μοϊκανών» είπε ο ίδιος στον Σκάι.

«Δικαιώθηκε εν ζωή, οι μεγάλοι ηγέτες συνήθως δικαιώνονται μετά θάνατον. Είχε την  ευτυχία να δει τους Έλληνες να λένε ότι δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση αν είχαμε ακούσει τον Μητσοτάκη και τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια» είπε ο κ. Πευκιανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πιο δραματική του στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους τρομοκράτες της 17Ν. Εκείνη την ημέρα έζησα έναν Μητσοτάκη που ήταν το λιοντάρι που το είχαν πληγώσει. Η ομιλία του στην Βουλή έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από όλα την χώρα, πάνω και από το προσωπικό δράμα της οικογένειάς του».

«Αυτός ο άνθρωπος που ήταν καταδικασμένος δις εις θάνατον από τους Γερμανούς, συνήψε συμφωνία και απέφυγε τον εμφύλιο στην Κρήτη, την ώρα που μαινόταν σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Πευκιανάκης, λέγοντας ότι οι απόψεις του ήταν σταθερές και ξεκάθαρες: «Είχε λόγο και τον τηρούσε τον λόγο του, αν σου έλεγε "ναι", ήταν "ναι", αν πίστευε πως πρέπει να σου πει "όχι", σου έλεγε ευθέως "όχι"».

Όπως είπε, η απώλεια της συζύγου του, Μαρίκας, του είχε στοιχίσει: «Πικράθηκε με τον χαμό της γυναίκας του, πριν από πέντε χρόνια, Μάιο έφυγε και η Μαρίκα από δίπλα. Δεν μπορείτε να πιστέψετε με πόση τρυφερότητα και αγάπη μιλούσε ο ένας στον άλλον».

«Ήθελε να πει στον λαό την αλήθεια, πίστευε πως ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να λέει την αλήθεια στον λαό, όσο δυσάρεστη κι αν είναι» είπε και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος είναι ο άνθρωπος που θα συνεχίσει την πορεία του Κωνσταντίνου προς τα πάνω. Έχει αποδείξει πως μπορεί να είναι ωφέλιμος και χρήσιμος για την χώρα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top