Τα «μαζεύει» ο Ζαχαριάδης: «Λεκτική υπερβολή όσα είπα ότι συγκυβερνάμε με την τρόικα»

Εξηγήσεις για την ατάκα που προκάλεσε αντιδράσεις έδωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα «μαζεύει» ο Ζαχαριάδης

Εξηγήσεις για την ομολογία-σοκ που έκανε ότι η κυβέρνηση συγκυβερνά με την Τρόικα η οποία όπως είπε «μας πιάνει το χέρι και μας γράφει τα νομοσχέδια», επιχείρησε να δώσει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να τα… «μαζέψει», λέγοντας πως όλο αυτό ήταν μια λεκτική υπερβολή.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Καλημέρα», ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χρησιμοποίησα μεταφορικό λόγο. Ηταν μία λεκτική υπερβολή για να περιγράψω πόσο σκληρές είναι οι συνθήκες επιτροπείας στις οποίες βρίσκεται η χώρα από το 2010».

Και πρόσθεσε:

«Είναι απολύτως προφανές ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων εμπεριέχει τα στοιχεία και της σύγκρουσης και του συμβιβασμού. Το είπαμε από το 2015, αυτά τα μνημόνια μας επιβλήθηκαν, δεν διεκδικούμε την πατρότητά τους, δεν θα τα εφευρίσκαμε αν δεν μας τα είχαν επιβάλλει. Είναι γνωστό ότι μας έχουν βάλει τα δύο παπούτσια σε ένα παπούτσι».

Στην ερώτηση του Γ. Αυτιά αν η επίμαχη ατάκα του «ξέφυγε», ο κύριος Ζαχαριάδης απάντησε:

«Δεν μου ξέφυγε. Μίλησα μεταφορικά. Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών».

Υπενθυμίζουμε, πως σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» παραδέχτηκε πως η χώρα συγκυβερνά με τους θεσμούς, οι οποίοι στην ουσία γράφουν τα νομοσχέδια:

«Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top