Με νέα ρύθμιση για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα του ΕΦΚΑ

Οι δυσλειτουργίες στο μητρώο του υπερταμείου θα συνεχιστούν για… 30 χρόνια!

Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων χρέη έως 20.000  ευρώ, που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα,  προβλέπει γενναίο κούρεμα των προσαυξήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και θα αφορά περίπου 500.000 μικροοφειλέτες.  

Όσοι ενταχθούν και καταβάλλουν εφάπαξ το αρχικό ποσό οφειλής θα έχουν διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων στο 100%.  

Για 60 δόσεις η μείωση των προσαυξήσεων θα φτάνει στο 75%, ενώ για 120 δόσεις η μείωση των προσαυξήσεων θα φτάνει στο 35% .

Αυτή τη στιγμή τα χρέη προς τα ταμεία ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ!

«Πληρώνουμε  δύο ταμεία για να μην έχουμε παροχές από κανένα. Οι παροχές είναι υποβαθμισμένες εντελώς σε σχέση με το παρελθόν. Θέλουμε να πάμε να γράψουμε μία συνταγή σε έναν γιατρό του ΕΟΠΥΥ και πρέπει να πάμε σε 5 ειδικότητες. Ούτε εξετάσεις.  Καμία παροχή δεν υπάρχει» δηλώνει χαρακτηριστικά ασφαλισμένος στην κάμερα του Star.  

Μιλώντας στο ΑΠΕ,  ο υφυπουργός Κοινωνικών  Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος είπε ότι θα αποκλείονται από την ρύθμιση στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Κι ενώ το υπουργείο Εργασίας αναζητά επειγόντως έσοδα για τον ΕΦΚΑ,  σοκ προκάλεσε η εκτίμηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιου Τάγαρη, ότι τα λάθη στα μητρώα του υπερταμείου, όπου εμφανίζονται διπλοεγγραφές και αόρατοι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να εμφανίζονται για τα επόμενα 30 χρόνια! Η παραδοχή έγινε έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top