Συγκίνηση στην υποδοχή των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών από τον Π. Καμμένο

Τα οστά των ηρώων μας στην Κύπρο ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA

Μετά από 43 χρόνια επέστρεψαν στη μητέρα-πατρίδα τα οστά 17 Ελλήνων στρατιωτικών που χάθηκαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και νωρίτερα, στη δεκαετία του ΄60.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης συνόδευσαν τα οστά των ηρώων από τη Λευκωσία στην Αθήνα.

«Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας προς εσάς μόνο, ένα μπορώ να πω, ένα μεγάλο συγνώμη για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, ένα μεγάλο συγνώμη γιατί κάποιοι πίστεψαν ότι στο όνομα των καλών σχέσεων θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθεί» τόνισε ο Π. Καμμένος κατά την τελετή που έγινε.   

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά της τουρκικής πλευράς για τις θηριωδίες που έκανε στην Κύπρο: «… Όταν τα κτήνη από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν χωρίς να σέβονται ούτε καν τις αρχές του πολέμου.  Σήμερα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας την ώρα που εμείς αποδίδουμε τιμές στους ήρωες».   

Κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση

Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις κοινές ασκήσεις που έκαναν αυτές τις μέρες Έλληνες και Αμερικανοί κομάντος έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ. Οι επίλεκτοι άνδρες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών έκαναν, μεταξύ άλλων, άλματα από ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ μαζί με τους αμερικανούς συναδέλφους τους.

Τη Δευτέρα ξεκινά στο βορειοανατολικό Αιγαίο η μεγάλη ναυτική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017», με τη συμμετοχή και αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου και κατά τη διάρκειά της πλοία του Στόλου μας θα καταπλεύσουν σε διάφορα λιμάνια του Αιγαίου για να τα επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι. Η κεντρική εορταστική εκδήλωση του Πολεμικού μας Ναυτικού θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη την ερχόμενη Πέμπτη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top