Κόντρα Κικίλια με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία

Μίλησε για φωτογραφική διάταξη αποφυλάκισης τρομοκράτη – «Μπαγιάτικες αθλιότητες» απάντησε η Κουμουνδούρου - Πρώτη ανάρτηση 18:34

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά από σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την  τρομοκρατία      

Ο  Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την απογοήτευσή του και τον προβληματισμό του,  μιλώντας στον Real FM,  για το γεγονός ότι, όπως είπε, τα τελευταία 2-2,5 χρόνια «παρατηρούμε μία στροφή με έκπληξή και μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση και προβληματισμό η οποία ξεκίνησε από τον 1ο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών στο Δομοκό και για τις χαριστικές διατάξεις οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα να αποφυλακιστούν εγκληματίες του ποινικού δικαίου και τρομοκράτες».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως δόθηκε η δυνατότητα φωτογραφικά σε συγκεκριμένο καταδικασθέντα για τρομοκρατικές ενέργειες να αποφυλακισθεί,  ενώ υπενθύμισε πως « ο ίδιος υπουργός μιλάει για διάλογο με αυτούς που κραδαίνουν τσεκούρια όπλα και παρελαύνουν στα Εξάρχεια».

 Όπως είπε, «υπάρχει ένα ΚΕΠ αναρχικών το οποίο είναι εκεί πέρα 1,5 μήνα και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει κάτι για αυτό». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ με « 1 στις 2 μέρες, μονά-ζυγά κουκουλοφόροι σπάνε δημόσια περιουσία ιδιωτική περιουσία, καίνε τρόλεϊ, χρησιμοποιούν ως ορμητήρια τα πανεπιστήμια μας» ενώ έκανε λόγο για αίσθηση ότι η πρωτεύουσα μας είναι μια ανοχύρωτη πόλη για αυτούς τους οποίους δεν θέλουν να σεβαστούν το νόμο κι αν κάποιος δεν σέβεται το νόμο και καταπατάει τη δική μου ελευθερία.

«Ζω υπό το καθεστώς του φόβου. Και αυτό δεν μπορεί να είναι παραδεκτό και ανεκτό στη δημοκρατία γιατί στη δημοκρατία οι ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες για τους πολίτες» είπε ο κ. Κικίλιας καλώντας την κυβέρνηση να απολογηθεί. Όπως είπε πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και στον πρωθυπουργό για τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας. Και τότε δυστυχώς η πολιτική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν ότι κινδυνολογεί ο κ. Μητσοτάκης,  ότι το θέμα είναι άκαιρο ότι προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική συζήτηση κλπ» υποστήριξε. 

«Είναι και νυν βουλευτές οι οποίοι προσπαθούν ή βάζουν αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας. Αυτό για εμάς είναι μη αποδεκτό όπως πιστεύω και για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας»  ανέφερε επίσης ο κ. Κικίλιας 

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνες και επικίνδυνες οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κικίλια

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κικίλια είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες. Οι μπαγιάτικες αθλιότητες περί δήθεν σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες δεν χρήζουν σοβαρής απάντησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

«Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της τρομοκρατίας δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικά παιχνίδια και πολιτική σπέκουλα. Η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και εγγυάται την ασφάλειά τους», αναφέρει επίσης  το κυβερνών κόμμα.

Οι αντιδράσεις για την απόπειρα κατά Παπαδήμου

Όπως έγραψε από χθες το star.gr,  o πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες καταδίκασε την άνανδρη επίθεση με ένα tweet ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έσπευσαν στον Ευαγγελισμό.

Όσοι γνωρίζουν τον Λουκά Παπαδήμο πάντως μιλούν για έναν μειλίχιο άνθρωπο, ο οποίος άφησε την ασφάλεια του αμερικάνικου πανεπιστημίου όπου δίδασκε για να αναλάβει πρωθυπουργός μετά από πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη που συμμετείχε στην κυβέρνηση,  μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το 2011

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη, γιου του Παύλου που δολοφόνησε  η 17Ν: «Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, απ´όπου κι αν προέρχεται, είναι μία προσπάθεια εκφοβισμού της Δημοκρατίας. Δεν θα πετύχετε. Η καρδιά μας είναι δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό και το μήνυμα μας ξεκάθαρο: είμαστε εδώ και δεν φοβόμαστε!».

Τις στιγμές της δολοφονίας του υπασπιστή του  Γιώργου Βασιλάκη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,  θυμήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στον Alpha 9.89:   

«Ήταν μια δολοφονική αποστολή η οποία είχε μια τεράστια εκρηκτική ισχύ και διέλυσε πραγματικά και τον άνθρωπο, και ταυτόχρονα διέλυσε και ολόκληρο τον όροφο του γραφείου». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top