Κ. Μακρή: Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης ο Τσίπρας

«Φαντάζομαι πως υπάρχει μια μεγάλη αμηχανία στο Μαξίμου για να καταλήξουν στην τελική γραμμή τους στο θέμα του χρέους»

«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει σήμερα δύο ομιλίες και μία διαρροή, όπου λέει διαφορετικά πράγματα. Φαντάζομαι πως υπάρχει μια μεγάλη αμηχανία μέχρι και στο Μαξίμου για να καταλήξουν στην τελική γραμμή τους» είπε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως τόνισε, για να πει ο πρωθυπουργός (στην πρωινή του δήλωση) ότι συζητά και την πρόταση του Σόιμπλε «μάλλον αντιλήφθηκε μετά το ναυάγιο του προχθεσινού Eurogroup ότι έχει να επιλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης».

«Η Σκύλλα είναι να πάρει μόνο κάποια χρήματα για περάσουμε το καλοκαίρι, ώστε να πληρώσουμε τα ομόλογα και να μην χρεοκοπήσει η χώρα, και να συζητηθεί το θέμα του χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές και τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτό όμως μπορεί να πάει μέχρι και τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριου του 2018, άρα πάει η ποσοτική χαλάρωση, πάνε οι επενδυτές, πάει ολόκληρη η χρονιά. Δεν ξέρω αν αυτό το αντέχει η κυβέρνηση και αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι μονόδρομος καθώς είναι πολύ βαρύ να μην πάρεις τίποτα» σχολίασε η κα Μακρή

«Η Χάρυβδη είναι να πάρει ο πρωθυπουργός ό,τι του δίνουν: την πρόταση Σόιμπλε. Δηλαδή πλεονάσματα 2,2% μέχρι το 2060, την υποσχετική να μας "πάει πίσω" κάποια δάνεια και να μπει το ΔΝΤ ώστε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο μαζί του το 2018. Αυτό όμως δεν είναι λύση, είναι ένα θολό πράγμα. Δεσμεύει τη χώρα σε μια αέναη λιτότητα ως το 2060 ενώ το ΔΝΤ θα κάνει κουμάντο και ορίζει τα πλεονάσματα χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και αμφιβάλω εάν και με αυτό θα βγούμε στις αγορές ή θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση» είπε η σχολιάστρια του STAR.

«Θα δούμε πως θα διατυπωθεί η απόφαση στις 15 Eurogroup αλλά την προπληρώσαμε πανάκριβα, με 5 δισ. ευρώ μέτρα, για να δούμε αυτό το πράγμα» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top