Μειώνει την έκθεσή του στην Ελλάδα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ομολόγα παγκοσμίως!

Η PIMCO είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους του 5ετούς ομολόγου που πούλησε η Ελλάδα στη σύντομη επιστροφή της στις αγορές το 2014

Μειώνει την έκθεσή του στην Ελλάδα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ομολόγα παγκοσμίως!

«Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ομόλογα στον κόσμο, η PIMCO, μειώνει την έκθεση του στο ελληνικό χρέος, ενώ είναι απίθανο να ενδιαφερθεί σε νέες εκδόσεις από τη χώρα» όπως αναφέρει ο επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

«Έχουμε κάποια έκθεση σε ορισμένα funds αλλά όχι γενικά στην εταιρεία… Καθώς οι τιμές έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι, μειώνουμε την έκθεση μας» αναφέρει ο Andrew Bosomworth στο Reuters.

Η PIMCO είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους του 5ετούς ομολόγου που πούλησε η Ελλάδα στη σύντομη επιστροφή της στις αγορές το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

«Μέχρι να επιστρέψει η Ελλάδα στην αγορά, πιθανώς να είναι σε επίπεδα που δεν θα είναι τόσο ελκυστικά» ανέφερε ο Bosomworth.

Η τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων ήταν με ομόλογα πέντε και τριών ετών το 2014, ένα χρόνο πριν βυθιστεί σε κρίση εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης της νέας αριστερής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας.

Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή του 5ετούς ομολόγου του 2014 με νέα 5ετή ομόλογα.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Ελλάδα εξετάζει την πρώτη έκδοση ομολόγου από το 2014, ωστόσο οι διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών της για τα μέτρα ανακούφισης στο χρέος ενδεχομένως να καθυστερήσουν τα σχέδια της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top