«Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Μύθοι και αλήθειες για το δημόσιο χρέος. 2012-2017», που πραγματοποιείται παρουσία του πρώην διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, και του πρώην υπουργού Οικονομίκών, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Το κόστος που πληρώνει η χώρα για αυτά τα δυόμιση χρόνια, για τις ιδεοληψίες, τα λάθη, τις εμμονές και τους τυχοδιωκτισμούς, είναι πάρα πολύ μεγάλο» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στη συνέχεια: «Έχουμε δεσμευτεί σε υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2022, σε ένα πάρα πολύ υψηλό δυσβάσταχτο πρωτογενές πλεόνασμα, πριν βρούμε το νέο σχήμα για το χρέος, μέσω του οποίου θα έπρεπε να έχουμε λιγότερα βάρη και πρωτογενές πλεόνασμα για να βασταχθεί η πραγματική οικονομία, για να έχουμε ανάπτυξη, για να δώσουμε έμφαση στο ΑΕΠ, στον παρονομαστή του κλάσματος. Πρόκειται για τη μεγάλη αντίφαση. Για το μεγάλο πρωθύστερο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, ούτε σεβάστηκε, ούτε κατάλαβε τι έχει γίνει το 2012 και τώρα ζητά το μικρό συμπλήρωμα του 2012, που το είχαμε, το χάσαμε, και μακάρι -το εύχομαι- να το ξαναβρούμε».

 

Tags: