Χαμός στη Βουλή μεταξύ Σπίρτζη και Τζαβάρα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος!

Η ειρωνική απάντηση του υπουργού που εξόργισε τον βουλευτή της ΝΔ

Χαμός στη Βουλή μεταξύ Σπίρτζη και Τζαβάρα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος!

Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή κατά την συνεδρίαση  της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο κ. Σπίρτζης ανέφερε  ότι  υπάρχουν συγκεκριμένοι βουλευτές που λέγανε  για το τμήμα Πάτρα – Πύργος ότι η κυβέρνηση το έκανε δώρο στον  Καλογρίτσα για να  κάνει τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή την κατάτμηση του έργου σε 8 τμήματα. «Τα στείλαμε εμείς στον εισαγγελέα αφού δεν τα έστειλαν εκείνοι» συμπλήρωσε ενώ ανακοίνωσε και ότι έστειλε  όλα τα μέλη της Επιτροπής φάκελο με τα πορίσματα των επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, που, όπως υποστήριξε, ουσιαστικά διαψεύδουν τις καταγγελίες των βουλευτών της ΝΔ. Ο ίδιος  πρότεινε το θέμα να απασχολήσει σε ειδική συνεδρίαση την Επιτροπή της Βουλής.

«Δεν μπορεί βουλευτές να έχουν εκφράσει με απερισκεψία και βαρείς χαρακτηρισμούς και να μην κληθούν εδώ να μας πουν την άποψή τους μετά το πόρισμα. Δεν γίνεται να ρίχνει κανείς λάσπη γιατί έτσι τον βολεύει, υπάρχουν τα πορίσματα. Είχα πει αν έχει γίνει παρανομία, εγώ θα παραιτηθώ, είχα ζητήσει να έχουν παλικαριά να κάνουν άρση ασυλίας για την σπέκουλα» υποστήριξε.   

Η αναφορά σε άρση ασυλίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κώστα Τζαβάρα που μίλησε για προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού των βουλευτών,  ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι  ο ίδιος έχει στείλει όλα τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης στον Εισαγγελέα. «Σιγά μην τρέχατε, μην σας πιάσει η Τροχαία», απάντησε ειρωνικά ο  Χρήστος Σπίρτζης για να ακολουθήσει νέος γύρος αντιπαράθεσης!

Για  «αηδία» μίλησε ο βουλευτής για όσα ακούστηκαν   από τον υπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε αποκάλεσε «αγενέστατο άνθρωπο». Ο βουλευτής της ΝΔ εκνευρισμένος αποχώρησε, αφού προηγουμένως άσκησε κριτική και στην πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου για την «ανοχή»  που όπως υποστήριξε επέδειξε, η οποία πάντως ζήτησε τελικά από τον κ. Σπίρτζη να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ο τελευταίος  αρνήθηκε.     

«Θα πρέπει να ζητήσουν πρώτα συγγνώμη αυτοί που έριχναν λάσπη» υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top