Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Οι ανακοινώσεις και τα tweets

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, πολιτικοί και κόμματα καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, με τραγικό απολογισμό 22 νεκρούς.

Σταύρος Θεοδωράκης

«22 έφηβοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν παράφρονα ενώ χαίρονταν μια συναυλία. Ο φανατισμός αφήνει πίσω του μόνο θύματα» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Φώφη Γεννηματά

«Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο», έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στο Twitter.

Ανδρέας Λοβέρδος

«Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ είναι μία ακόμη τραγική απόδειξη της σοβαρότητας της απειλής που σκιάζει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν αρκούν πλέον οι αυτονόητες καταδικαστικές δηλώσεις. Μας πολεμούν!»

ΑΝΕΛ- Μανταλένα Παπαδοπούλου

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων εφήβων και παιδιών στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον Βρετανικό λαό».

Βασίλης Κικίλιας

Τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Βασίλης Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξέφρασε παράλληλα την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη φρίκη και τη βαρβαρότητα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, με θύματα παιδιά και εφήβους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό  λαό και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και η απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο, είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Ποτάμι

«Σήμερα το Μάντσεστερ. Χθες το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Νίκαια, το Λονδίνο, η Στοκχόλμη... Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι σκοταδιστές κατά της Ευρώπης συνεχίζεται με θύματα, νέα παιδιά που διασκεδάζουν. Η επιδίωξή τους να επικρατήσει ο φόβος. Να αλλάξει ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μέσα από τα τυφλά χτυπήματα και το αίμα. Οι αξίες, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της ατομικής ελευθερίας, που είναι ο στόχος αυτών των επιθέσεων δεν θα μπουν στο συρτάρι για χάρη των τρομοκρατών. Σήμερα είμαστε όλοι Βρετανοί, όπως χθες ήμασταν Γάλλοι, Βέλγοι, Σουηδοί...».

Ένωση Κεντρώων

«Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει κατηγορηματικά την αποτρόπαιη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ με θύματα τόσους νέους ανθρώπους. Για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα και η παράνοια χτύπησαν στη καρδιά της Ευρώπης. Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των αθώων θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Όπως κατ' επανάληψη η Ένωση Κεντρώων έχει επισημάνει, μόνο η στενή συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών κρατών μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό ανάχωμα στη μακρά μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Χρυσή Αυγή

«Όταν προειδοποιούσαμε για την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας μας έλεγαν "ρατσιστές" οι πραγματικοί υπαίτιοι της τραγωδίας, δηλαδή όλες οι πολιτικές δυνάμεις που προώθησαν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top