Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΖΗΤΟΥΝ σύγκληση της Επιτροπής για την ασφάλεια στην Αθήνα

Τι γράφουν στην επιστολή τους

Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΖΗΤΟΥΝ σύγκληση της Επιτροπής για την ασφάλεια στην Αθήνα

Στο αίτημα που είχαν καταθέσει στις 5 Μαΐου για άμεση σύγκληση  της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σχετικά με τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας της Αθήνας, επανήλθαν οι τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Σκανδαλίδης Κώστας, Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Γρηγοράκος Λεωνίδας και Κεγκέρογλου Βασίλης.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Συρίγο Αντώνιο : «Το αίτημά μας, μέχρι και σήμερα, παραμένει χωρίς απάντηση εκ μέρους σας, ενώ αυξάνονται καθημερινά τα φαινόμενα βίας, ανομίας και εγκληματικότητας στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας» και συνεχίζουν:

«Σε ορισμένες περιοχές, η ανασφάλεια των πολιτών, λόγω των παραπάνω φαινομένων, καθιστά την καθημερινότητά τους αβίωτη, ενώ η αύξηση της εγκληματικότητας υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους. Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, πέραν της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, των κλοπών και των διαρρήξεων, καθώς και της δράσης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανθρώπων, είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο των επιθέσεων των γνωστών – αγνώστων κουκουλοφόρων και άλλων παρακρατικών στοιχείων σε δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απαράδεκτο να δρουν στο κέντρο της Πρωτεύουσας διεθνείς ομάδες αντεξουσιαστών, να προχωρούν ανενόχλητοι σε καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν πολίτες και να επιχειρούν σχεδόν κάθε μέρα εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας ζουν πλέον, αβοήθητοι από την πολιτεία, σε περιβάλλον συνεχούς φόβου, ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης. Η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία τους τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο. Η ελεύθερη κυκλοφορία τους και οι στοιχειώδεις κοινωνικές τους δραστηριότητες περιορίζονται. Οι επαγγελματίες της περιοχής εκβιάζονται και εξωθούνται να την εγκαταλείψουν. Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε άλλες περιοχές της Πρωτεύουσας. Το κενό και η απουσία του επίσημου κράτους συμπληρώνουν την τραγική κατάσταση του κέντρου της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει αμυντικό ρόλο απέναντι στις επιθέσεις των παρακρατικών στοιχείων και η δράση της στην περιοχή παραμένει υποτονική. Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017, έχουν καταγραφεί 22 επιθέσεις εναντίον της διμοιρίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σταθμεύει μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και 60 επιθέσεις στο χώρο των Εξαρχείων εναντίον αστυνομικών» και προσθέτουν ότι:

«Σε αυτές τις συνθήκες, το κέντρο της Αθήνας, με την ανοχή και την πολιτική της Κυβέρνησης, παρέχει άσυλο σε διάφορες οργανωμένες ομάδες παρακρατικών και εγκληματιών, σε βάρος της ασφάλειας και των έννομων και κοινωνικών αγαθών των πολιτών».

Καταλήγοντας λένε πως «Η περαιτέρω καθυστέρηση σύγκλησης της Επιτροπής μας και συζήτησης του θέματος εντείνει την κρίση και επιδεικνύει αδιαφορία για ένα από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας, των οποίων η ανοχή και η αντοχή έχουν πλέον εξαντληθεί. Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να προγραμματίσετε άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και των συναρμόδιων φορέων, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την εφαρμογή αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top