Κοντονής: «Δεν υπάρχει ακαταδίωκτο τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια»

"Η ρύθμιση δεν αφορά τραπεζίτες, αλλά υπαλλήλους του δημοσίου και των τραπεζών που θα εμπλακούν στη διαδικασία" υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Τα περί «ακαταδίωκτου τραπεζιτών» μέσω της διάταξης του πολυνομοσχεδίου, που ρυθμίζει την προστασία των στελεχών, που θα εμπλακούν στην αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων από ποινικές διώξεις, εξήγησε στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει ακαταδίωκτο. Η ρύθμιση δεν αφορά τραπεζίτες, αλλά υπαλλήλους του δημοσίου και των τραπεζών που θα εμπλακούν στη διαδικασία», υπογράμμισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο ίδιος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου, πρόσθεσε ότι: « στο χθεσινό νομοσχέδιο διαλαμβάνονται όροι και υποθέσεις που κάποιος υπάλληλος βρεθεί ενώπιον ευθυνών αν δεν κάνει το καθήκον του. Υπολογίζουμε ότι θα εμπλακούν πάνω από 3.000 υπάλληλοι. Θέλουμε να προφυλάξουμε όχι από την κακόβουλη δίωξη αλλά από τις κακόβουλες καταγγελίες, έτσι να μην  βρίσκονται με το παραμικρό στο μάτι του κυκλώνα και σε μια άδικη και χρονοβόρα διαδικασία».

«Δεν υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία. Δεν υπάρχει φόβος να διαφύγει κάποιος των ευθυνών που προκύπτουν τεκμηριωμένα κι αδιάσειστα», τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η ρύθμιση δεν έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος επέμεινε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης ή η διερεύνηση ποινικών ευθυνών θα γίνεται μετά από απόφαση ειδικού Συμβουλίου συγκροτούμενο από 3 Εφέτες και κατόπιν γνωμοδότησης της ΤτΕ, για να καταδείξει ότι υπάρχουν όλες οι δικλίδες ασφαλείας για την τήρηση της διαφάνειας.

«Είναι δυνατόν υπό αυτές τις δικλίδες που σας ανέφερα να υποψιάζεται κάποιος ότι θα χαριστούν 3 εφέτες με γνωμοδότηση ΤτΕ ενδεχομένως και με άλλες καταγγελίες σε κάποιον που δεν έκανε καλά τη δουλειά του ή δολίως λειτούργησε φαλκιδεύοντας τα συμφέροντα των τραπεζών και του λαού;», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top