Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην 25η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αναφερόμενος στο τέταρτο Μνημόνιο, που συζητείται σήμερα στη Βουλή. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή Γενική Συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα. Σήμερα το απόγευμα ψηφίζεται το τέταρτο Μνημόνιο. Είναι το δεύτερο Μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια. Γι’ αυτό και είναι μια δύσκολη μέρα για τη χώρα. Διότι και το τέταρτο Μνημόνιο ήταν αχρείαστο. Όπως αχρείαστο ήταν και το τρίτο Μνημόνιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα, διαπιστώνουμε το μεγάλο κόστος τριών χαμένων χρόνων για την κοινωνία και για την οικονομία. Αλλά διαπιστώνουμε, επίσης, σημαντικές επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες και ειδικά τους ασθενέστερους».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι: «αυτή η εξέλιξη δεν ήταν - και δεν είναι - μια νομοτελειακή εξέλιξη. Είναι αποτέλεσμα πολύ συγκεκριμένων επιλογών. Όσο συγκεκριμένες, όμως, και αν ήταν αυτές οι επιλογές, θέλω να ξεκαθαρίσω - και σε εσάς - ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση. Είναι ο δρόμος ο οποίος στηρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα. Είναι ο δρόμος ο οποίος φέρνει την προσέλκυση επενδύσεων σε απόλυτη προτεραιότητα. Είναι ο δρόμος ο οποίος θέτει το νοικοκύρεμα του Κράτους σε πρώτη προτεραιότητα. Ένας δρόμος ο οποίος πρεσβεύει ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με συμμάζεμα των κρατικών δαπανών, αλλά και με χαμηλότερους φόρους και για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους πολίτες».

Κατέληξε λέγοντας: «Και, βέβαια, ο τουρισμός θα είναι ο πρώτος μεγάλος ωφελημένος από αυτήν την διαφορετική πολιτική επιλογή. Διότι, η σημασία του ελληνικού τουρισμού είναι γνωστή σε όλους».  

Tags: