Καμμένος: Καμιά τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα

«Καμιά τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη απο τις ένοπλες δυνάμεις μας, σε αέρα και θάλασσα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στέλνοντας νέο μήνυμα στην γειτονική χώρα.  

Η Ε.Ε. πάντως δείχνει να στηρίζει την Ελλάδα στην κόντρα της με την Τουρκία, όπως διαμήνυσε  εκπρόσωπός της: «Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που επισκέφτηκε την Τσεχία και είχε σημαντικές επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, κάλεσε την Άγκυρα να αποφασίσει αν θέλει να ανήκει στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να επιθυμεί μία ευρωπαϊκή και δημοκρατική Τουρκία, αλλά είναι ζήτημα των ίδιων να αποφασίσουν αν πραγματικά θέλουν να δουλέψουν και να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή  Ένωση» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Άγκυρα θα κάνει ασκήσεις πυρών ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, στο πλαίσιο του «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΥ».

Η Αθήνα απαντά με την προγραμματισμένη ναυτική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017» που θα γίνει στο Αιγαίο την εβδομάδα από 29 Μαίου έως 2 Ιουνίου. Το Πολεμικό μας Ναυτικό έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει τη δύναμη αποτροπής του Στόλου μας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top