Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είχε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα των ένστολων και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει ως πρωθυπουργός νέο μισθολόγιο και πως θα επιστρέψει το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών.

«Συναντήθηκα σήμερα με τους εκπροσώπους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Συζητήσαμε για τα προβλήματά τους και διαπίστωσα την οργή τους για την κοροϊδία που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, είπε στους ένστολους πως η ΝΔ «στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

- «Θα επιστρέψει, με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων»

- «Θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».

Tags: