Κ.Μακρή: Άλλα έλεγαν πριν και άλλα μετά το πολυνομοσχέδιο

Μύθοι και αλήθειες για τα μέτρα

«Είτε ξέρεις πολύ καλά οικονομικά είτε ξέρεις μπακαλίστικα,  τι σημαίνει 5 δις ευρώ μέτρα  το καταλαβαίνεις και σου έρχεται κεραμίδα. Και δεν ειναι μόνο τα ποσά. Ειναι η σύγκριση του τι έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη μέχρι πριν μια εβδομάδα και τι είδαμε στο νομοσχέδιο»  τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ανέφερε η σχολιάστρια του Star σχετικά «με τους μύθους και  τις αλήθειες»  για τα μέτρα:  

Μύθοι και αλήθειες

1. «Δεν υποκύψαμε στο ΔΝΤ  που ζητούσε 4,5 δις μέτρα και  πήραμε 3,6 ευρώ»:  Μύθος.  4,9 δις ευρώ τα δισεκατομμύρια των μέτρων!

2. «Δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις»: «Ψαλίδι» ακόμη και στα 480 ευρώ που ειναι η κατώτατη του ΙΚΑ.

3. Θα περικοπούν 18%  οι συντάξεις  κόβονται 25% με τα επιδόματα- οικογενειακό. Θα αυξηθούν οι συντάξεις  μετά το 2018, καμια αύξηση έως το 2022

4. «Θα πληρώσουν οι πλούσιοι»:  1,3 εκ. χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν για πρώτη φορά με τη μείωση του αφορολογήτου

 5. «Θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή»:  Τα pos πάνε πίσω μια τριετία, δεν εκπίπτουν οι ιατρικές δαπάνες,  κανείς δεν θα ζητεί απόδειξη απο γιατρό .

6. Θα προστατευτεί η α’ κατοικία: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  Τετάρτη, Πέμπτη,  Παρασκευή   με βάση την εμπορική αξία. Απο το τέλος του 2017 δεν υπάρχει καμια προστασία της α’  κατοικίας.

7. «Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ 30%»: Μειώνεται 70 ευρώ έως τα 700  ευρώ, 10%.

Κατέληξε στη σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Η κυβέρνηση λέει ότι αυτά τα μέτρα μας οδηγούν στην έξοδο απο την  επιτροπεία, εγώ καταλαβαίνω ότι διαιωνίζουν την επιτροπεία τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και βλέπουμε…».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top