Διαφορά δέκα μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 33% και 19% τον Μάρτιο, αντίστοιχα).

Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ «αποχή», «λευκό» και «άκυρο» συγκεντρώνουν 17%.

«Όχι» σε εκλογές το 2017

Οι έξι στους δέκα συμμετέχοντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Εξάλλου, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει «υψηλή» πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% «μέση», το 9% «χαμηλή» και το 79% «μηδενική».

«Κακή» η συμφωνία λένε 7 στους 10

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή». Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα».

Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως «ναι» και το 7% επιλέγει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» ή «σημαντικά», το 24% ότι «θα μείνει ίδια» και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» ή «σημαντικά».

Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι: θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, «θα μείνει ίδια» το 34% και θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» το 7%.

 

Tags: