ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση για το Πολυνομοσχέδιο

Έντονες αντιδράσεις για όσα αυτό φέρνει

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ από την αντιπολίτευση για το Πολυνομοσχέδιο

Τσουνάμι αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ του Σαββάτου.

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε καιροσκοπισμό. Στην αρχή παρίσταναν ότι δεν θα πάρουν μέτρα. Στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι τα μέτρα θα είναι 3,6 δις ευρώ και τώρα που δημοσιεύτηκε το τέταρτο Μνημόνιο τους αποδεικνύεται ότι παίρνουν μέτρα 4,9 δις ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξοντώνει ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους, στοχοποιώντας όλη την κοινωνία και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί. Χωρίς αυτούς θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια και τώρα για να παραμείνουν στις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαλύψει τις επόμενες μέρες, τεκμηριωμένα και υπεύθυνα, το μέγεθος της απάτης και της αποτυχίας τους».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μια “κόκκινη γραμμή” δεν κράτησε. Έδωσε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα».

«Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και τα μέτρα εκτείνονται και για μετά το 2018, καθώς και ότι όλα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο 3ο Μνημόνιο, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το 4ο Μνημόνιο», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος μάλιστα στο ζήτημα του χρέους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η ΝΔ ζητά οι δανειστές να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους η οποία επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα την τελευταία διετία».

«Ο κ.Τσίπρας μετακινείται αριστερά, δεξιά, κέντρο. Όπου τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Τη μια μέρα σκίζει μνημόνια, την άλλη τα υπογράφει. Ένας αβαθής λόγος χωρίς συνέπεια. Μακάρι να είχε κάτι γραμμένο στην ατζέντα του ο κ. Τσίπρας, φοβάμαι ότι δεν έχει τίποτα πέρα από μια λέξη: Εξουσία», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» και πρόσθεσε:

«Είναι κυρίως μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής. Είναι οι ιδεοληψίες τους, τα κόμματά τους και οι πελάτες τους. Θέλουν να ζήσουν όλοι μαζί στο σύννεφο "διαπραγματευόμαστε σκληρά". Και στα σύννεφα δεν υπάρχουν ρολόγια. Προφανώς σκέφθηκαν ότι τραβώντας τον χρόνο θα πιέσουν τη Γερμανία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Και έγινε το ανάποδο. Πιεστήκαμε εμείς και τελικά υπογράψαμε ό,τι να ‘ναι. Όπως και το καλοκαίρι του ΄15. Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη σπέρνοντας ζημίες είναι πράξη εξαπάτησης, όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι η πιθανότητα των κερδών είναι μηδενική».

Τέλος σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στο Βήμα στο οποίο αναφέρει:

«Για τους συμμέτοχους της σημερινής κυβέρνησης το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν βασικό κεφάλαιο του δημοσιονομικού εθνικολαϊκισμού τους. Περιχαρής και υπερήφανη ανακοίνωσε ότι το 2016 αντί για το προβλεπόμενο 0,5% επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% όμως παράλληλα το γεγονός ότι το 2016 ήταν ένα ακόμη έτος ύφεσης την άφησε παντελώς ασυγκίνητη. Όπως και το γεγονός ότι το τεχνητά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 βασίζεται εν πολλοίς σε συγκυριακά και μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα στο σκέλος των εσόδων».

«Οι ανάλγητοι "προηγούμενοι" ποτέ δεν είχαν δεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα αποσυνδεδεμένα από θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Οι "ευαίσθητοι" της σημερινής κυβέρνησης είχαν έτοιμο το τέχνασμα: τα περιβόητα αντίμετρα, δηλαδή την πρόβλεψη για δυνατότητα χρηματοδότησης ορισμένων δράσεων από το υπερβάλλον, εάν το πρωτογενές πλεόνασμα υπερβεί το στόχο που είναι 3,5% (προς το παρόν μέχρι το 2023)», αναφέρει, προσθέτοντας πως «για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να πιστοποιήσει την επίτευξη πλεονάσματος το ΔΝΤ και να συμφωνηθεί ο τρόπος διάθεσης με την τρόικα», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν υπάρχουν συνεπώς αντίμετρα. Υπάρχουν μόνο σκληρά μέτρα υπερφορολόγησης καθενός που κινείται σε ένα στοιχειώδες επίπεδο ετήσιου εισοδήματος. Τα λεγόμενα αντίμετρα είναι η νέα επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης που εμπορεύεται πολιτικά την αναδιανομή της μιζέριας υποσχόμενη φιλοδωρήματα και συσσίτια σε αυτούς που τους μειώνει συντάξεις, τους κόβει το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα, τους αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές ή τους μειώνει το αφορολόγητο. Τα αντίμετρα είναι παροχές χωρίς απτό αντίκρισμα αν δεν υπάρξει ξανά υπερεπίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ ο λεγόμενος κόφτης με τη μορφή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων είναι απολύτως ισχυρός και απτός εάν δεν επιτευχθεί πλήρως το συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα. Το μόνο συνεπώς που πλεονάζει αναμφίβολα είναι ο πολιτικός κυνισμός που αποπειράται να συσκευάσει επικοινωνιακά τον εγκλωβισμό της χώρας σε ένα καφκικό σχήμα, όπου ως έξοδος από το μνημόνιο εμφανίζεται η είσοδος στο επόμενο», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top