Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο, συναντήθηε  ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Forum το οποίο διεξάγεται στο Πεκίνο.  

Στην έναρξη της συνάντησης,  ο   Έλληνας πρωθυπουργός  υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού κ.α.

«Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής» τόνισε ο κ. Τσίπρας στον Ρώσο πρόεδρο.     

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ  αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.  Στη συνάντηση παρόντες είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Η ανάρτηση Τσίπρα στο twitter για την συνάντηση 

«Με τον Πρόεδρο Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων & τις εξελίξεις στην περιοχή μας» έγραψε στο twitter o κ. Τσίπρας για την συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο. 

Tags: