Να συναντηθεί με τον Γιλντιρίμ συμφώνησε ο Τσίπρας με τον Ερντογάν

Πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης δήλωσε ότι επιθυμεί ο πρόεδρος της Τουρκίας!

Να συναντηθεί με τον Γιλντιρίμ συμφώνησε ο Τσίπρας με τον Ερντογάν

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ  θα συναντηθεί ο  Αλέξης Τσίπρας  τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, όπως συμφωνήθηκε κατά σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο.

Θα προηγηθούν συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλων συναρμόδιων υπουργών των δύο χωρών, στο πλαίσιο προετοιμασίας της συνάντησης.

Η σημερινή συνάντηση πάντως Τσίπρα-Ερντογάν πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο μεγάλης έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, αλλά και την ίδια στιγμή που φανατικοί μουσουλμάνοι… προσεύχονταν στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη!   

Πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης δήλωσε ότι επιθυμεί ο Ερντογάν

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο τέλος της συνάντησης  η οποία διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά,  ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του για πλήρη εφαρμογή όσων προβλέπονται από την Συνθήκη της Λωζάνης (την οποία είχε αμφισβητήσει δημόσια σχετικά πρόσφατα)! 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τη «θετική ατζέντα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ( για την οποία ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει), το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top