ΝΔ για Τσακαλώτο και ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια: Χαιρόμαστε που υιοθέτησε την πρότασή μας!

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι τη συγκεκριμένη μείωση έχει εξαγγείλει ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας 8 μήνες πριν, από το βήμα της ΔΕΘ»

ΝΔ για Τσακαλώτο και ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια: Χαιρόμαστε που υιοθέτησε την πρότασή μας!

«Τον καλωσορίζουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολίασε η ΝΔ αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποσχέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, από την 1η Ιουλίου 2017.

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι τη συγκεκριμένη μείωση έχει εξαγγείλει ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, 8 μήνες πριν, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., στη “Συμφωνία Αλήθειας” για τους Αγρότες» αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, επισημαίνοντας πως «θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα είναι άλλη μια αναξιόπιστη δήλωση του Υπουργού».

Ολόκληρη η δήλωση της κας Αραμπατζή:

«Σύμφωνα με διαρροές της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, υποσχέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, από την 1η Ιουλίου 2017. 
 
Εφόσον ισχύει, τον καλωσορίζουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
 
Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι τη συγκεκριμένη μείωση έχει εξαγγείλει  ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, 8 μήνες πριν, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., στη “Συμφωνία Αλήθειας” για τους Αγρότες. Περιλαμβάνεται, επίσης, στην πρόσφατη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει άμεσα η Κυβέρνηση το 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία.
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα είναι άλλη μια αναξιόπιστη δήλωση του Υπουργού, που απειλούσε με παραίτηση στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου κάτω από τα 9.000 ευρώ και τώρα την εισηγείται και την ψηφίζει και αυτός με τα δύο χέρια!
 
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, σε συνδυασμό με τη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή που του επιφύλαξε. 
 
Η εξαγγελία του Υπουργού γίνεται στο φόντο της μείωσης του αφορολόγητου και των αγροτών στις 6.000 ευρώ και ακόμη χειρότερα, της νέας αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, που φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο, που επιβάλλουν Τσίπρας - Καμμένος. 
 
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξαγγελία μοιάζει με "τυράκι" για τους κυβερνητικούς βουλευτές, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο Μνημόνιο
».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top