Σε ομηρία παραμένουν χιλιάδες οφειλέτες μικροποσών έως 20.000 ευρώ

Περιμένουν ακόμη τη ρύθμιση για να πληρώσουν τα χρέη τους σε έως 120 δόσεις

Σαν τη φιάλη οξυγόνου που δίνει ζωή σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, περιμένουν χιλιάδες οφειλέτες μια ρύθμιση ανάσα. Κάτι που θα τους βγάλει τη θηλιά, η οποία τους σφίγγει μέρα με τη μέρα, όπως δηλώνουν στο star.gr.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  επίκειται ρύθμιση έως 120 δόσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα με χρέη απο επιχειρηματική δραστηριότητα έως 20.000 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σχετικό σχέδιο εκπονείται απο τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν μετά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος μόλις προχθές Τρίτη έκανε λόγο για ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για ποσά κάτω απο 3.000 ευρώ. «Αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι  36 δόσεις, ενώ τα πάνω απο 3.000 σε έως και 120 δόσεις» είχε δηλώσει.  

Κι εκεί που όλοι οι οφειλέτες μικροποσών είπαν δόξα το Θεό, το γύρισαν στο … «βοήθα Παναγιά», όταν έμαθαν ότι σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών:  

-Δεν υπάρχει επεξεργασμένο σχέδιο

-Δεν έχει συζητηθεί με τους θεσμούς

«Απο τη μία ακούμε για ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις για οφειλές έως 20.000 ευρώ και απο την άλλη δεν υπάρχει καμιά συζήτηση με τους θεσμούς για κάτι τέτοιο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται γενναία στήριξη όχι φρούδες ελπίδες» δηλώνει ο Νίκος Σοφιανός,  Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top