Ο «μεγάλος αδελφός» της εφορίας μπαίνει στη ζωή μας: Κατασχέσεις αλλά όχι επιστροφές φόρου!

Μόνο συμψηφισμούς με… μελλοντικές οφειλές θα κάνει το «κράτος - μπαταχτσής»

Τέλος στις επιστροφές φόρου και κατασχέσεις- εξπρές,  ακόμα και για μικρο-οφειλές του δημοσίου ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών!  Ο "μεγάλος αδελφός" της εφορίας μπαίνει στη ζωή μας .....

Περιμένετε επιστροφή φόρου απο την Εφορία; Χάσατε! Με την συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών καθιερώνεται υποχρεωτικός συμψηφισμός για χρέη που θα προκύψουν στο μέλλον. Δηλαδή,  με απλά λόγια, κάθε  χρόνο θα γίνεται αυτόματος ηλεκτρονικός συμψηφισμός των επιστροφών με τις οφειλές στο δημόσιο και αν δεν υφίστανται ο συμψηφισμός θα γίνεται έναντι μελλοντικών οφειλών στις ΔΟΥ.

«Έχω να πάρω επιστροφή φόρου. Τι θα γίνει,  δεν θα την πάρω; Θα ψάξουν να βρουν πού και τι οφείλω και θα μου τα συμψηφίσουν;» αναρωτιέται ελεύθερος επαγγελματίας στην κάμερα του Star.  

Όχι μόνο αυτό. Οι επιστροφές φόρου που οφείλονται απο το Δημόσιο θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα ακόμα και με οφειλές προς άλλους φορείς του Δημοσίου,  όπως ο ΕΦΚΑ. Έτσι ρευστό οι πολίτες στα χεριά τους δεν θα βλέπουν ποτέ.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

Είναι ένας μεγάλος αδελφός ο οποίος θα παρακολουθεί μέσω διασύνδεσης με όλες τις άλλες βάσεις ηλεκτρονικών δεδομένων του Δημόσιου και με τον Τειρεσία όλη την οικονομική καθημερινότητα 4εκ. οφειλετών για να διαμορφώνει την κατάλληλη  εικόνα και να προωθούνται τα κατάλληλα μετρά για την είσπραξη των χρεών ακόμα και αν αυτά δεν ειναι ληξιπρόθεσμα.  

Το έργο αυτό θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία θα κοστίσει 780.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  - ΕΞΠΡΕΣ

Ο «Μεγάλος Αδελφός»  θα μπορεί να προχωρεί και σε κατασχέσεις -  εξπρές. Φορολογούμενοι με χρέη προς το δημόσιο και στα Ταμεία μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο και κινδυνεύουν ανά πασά στιγμή με αναγκαστικά μετρά είσπραξης. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για έναν συνταξιούχο που χρωστά στην Εφορία 500 ευρώ και  ποσό αλλάζει η καθημερινότητα του;

Την απάντηση δίνει συνταξιούχος: «Στα σουπερ -μάρκετ στις προσφορές καταλήγουμε πάλι και στα δανεικά».

 ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Και ενώ το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών απο το 2018,  ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει τον Φεβρουάριο σημαντική μείωση των εσόδων κατά 9%, η οποία θεωρείται ενδεικτική της αδυναμίας των πολιτών να φανούν  συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top