Απίστευτο ΑΛΑΛΟΥΜ με τις εισφορές: Το υπουργείο παραδέχεται το έξτρα χαράτσι, ο Πετρόπουλος το διαψεύδει!

Άλλα λέει το non paper και... άλλα ο υφυπουργός

Απίστευτο είναι το αλαλούμ που επικρατεί ακόμη και εντός του υπουργείου Εργασίας για το θέμα με τις νέες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε non paper στο οποίο επιβεβαιώνει ότι από το 2018 οι εισφορές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες θα υπολογίζονται επί του ακαθάριστου εισοδήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρχει έκπτωση 15% αλλά μόνο για το 2018.

«Η αλλαγή που συμφωνήθηκε προβλέπει την εναρμόνιση με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: από τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, εξηγώντας δηλαδή ότι στην πράξη οι νέες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες θα ισχύσουν από το 2019.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος βγήκε και διέψευσε τις επιβαρύνσεις!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM είπε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές με τη νέα ρύθμιση θα υπολογίζονται από τα καθαρά έσοδα και όχι το ακαθάριστο εισόδημα!

«Πάντα τα καθαρά θα είναι, ποτέ δεν θα είναι τα μεικτά. Η διαφορά είναι ότι αφαιρούσαμε τα καθαρά έσοδα και την ασφαλιστική εισφορά» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν με τη νέα ρύθμιση θα φορολογείται η ασφαλιστική εισφορά απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Η φορολογία θα επιβάλλεται επί των εσόδων, όπως και τώρα γίνεται, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, διότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δαπάνη. Δεν αλλάζει ο κανόνας που ισχύει στη φορολογία. Είναι μία παρανόηση. Θα λυθεί αυτή η παρεξήγηση».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top