Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα διαψεύσει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2017 εξαιτίας της αβεβαιότητας για τη δεύτερη αξιολόγηση υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως έχει «την εύλογη πεποίθηση πως θα διαψεύσουμε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της Κομισιόν».

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση λήψης νέων μέτρων το 2017 και το 2018», ενώ είπε πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει μέχρι τις 18 Μαΐου.

«Παραμένουμε αυστηρά προσηλωμένη στη σκληρή δουλειά και στην ανασυγκρότηση του κράτους» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η χώρα περνάει «σε περίοδο σταθερότητας». Ο ίδιος, μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων του 10ετούς και διετούς ελληνικού ομολόγου «που βρίσκονται πλέον σε χαμηλά επταετίας».

«Η κυβέρνηση παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στη δουλειά που πρέπει να γίνει για τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την επιτροπεία» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης με Τραμπ στις 25 Μαΐου

Ο κυβερνητικής εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου.

«Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο αυτήν τη στιγμή, ωστόσο δεν θα απέκλεια μία τέτοια συνάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τι είπε για το ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα από αύριο, Παρασκευή, στο Πεκίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αυτή η επίσκεψη γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να συμμετάσχει στις εργασίες του One Belt One Road, αντικείμενο του οποίου είναι «οι νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται στο "δρόμο του Μεταξιού" και μεταφράζεται σε ένα project της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις ύψους 1 τρις ευρώ την επόμενη 10ετία σε μια σειρά από χώρες».

Ο ίδιος, είπε ότι θα υπογραφεί ειδικότερα, ελληνοκινεζική συμφωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά από θέματα όπως ενέργεια, ψηφιακή πολιτική, νέες τεχνολογίες, υποδομές και χρηματοπιστωτικός τομέας.

Πως σχολίασε το θέμα με το tweet Μητσοτάκη και την αντίδραση της πρεσβείας της Βενεζουέλας

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα με το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Βενεζουέλα, που προκάλεσε την αντίδραση της πρεσβείας της στην Αθήνα.

«Η σύγκρουση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενός κράτους είναι κρίσιμη αλλά δεν είναι σοβαρή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό τερατούργημα» και κάλεσε τη ΝΔ «να μην μπλέκει ξένα κράτη στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση».

Tags: