Κουρουμπλής: Δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία μουσείου στον ΟΛΠ η συμφωνία με την Cosco

Τι σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας με αφορμή το δημοσίευμα ότι το υπουργείο Πολιτισμού ζητά ανάκληση παραχώρησης κτιρίων

Κουρουμπλής: Δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία μουσείου στον ΟΛΠ η συμφωνία με την Cosco

«Η σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την ιδιωτικοποιημένη πλέον εταιρία «ΟΛΠ Α.Ε.» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόδιο στην ίδρυση και λειτουργία μουσείων στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία» τόνισε σε δήλωσή του  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, περί ανάκλησης της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου του SILO στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν κάποτε οι διαμετακομιστικές αποθήκες των σιτηρών και οι οποίες ήταν και παραμένουν, και μάλιστα και με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco.

Ο κ.Κουρουμπλής αναφέρει επίσης ότι «η αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα του υπουργείου» προσθέτοντας ότι «σε πνεύμα συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού και με την εταιρία «ΟΛΠ ΑΕ», εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάδειξη και ανάπτυξη των πολιτιστικών χώρων του Πειραιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top