K. Μακρή: Επικοινωνιακές «μεταρρυθμίσεις» για να κρύψουν τα νέα μέτρα;

Θα καταργήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά δεν ξέρουν πώς…

«Eίναι εμφανής και κατανοητή η προσπάθεια του πρωθυπουργού να πει κάτι και στους βουλευτές του που σε λίγες μέρες θα κληθούν να ψηφίσουν ένα τόσο βαρύ πακέτο και στον κόσμο που τον στηρίζει. Να δείξει δηλαδή ότι κάτι γίνεται περά απο το μαχαίρι στις συντάξεις και τα επιδόματα» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Όπως πρόσθεσε «νομίζω όμως  ότι η Παιδεία, η Υγεία , το Δημόσιο επηρεάζουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και δεν ειναι θέματα μιας χρήσης , αναλώσιμα επικοινωνιακά για μια μέρα».

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε ακόμα ότι ούτε στην Υγεία έγινε καμία επανάσταση, όπως είπε σήμερα ο πρωθυπουργός,  ούτε στην Παιδεία αλλάζουν τα πράγματα με συνθήματα τύπου «τέρμα οι πανελλήνιες» που είπε ο κ. Τσίπρας χτες.

«Και αν το λέγαμε εμείς οι δημοσιογράφοι ή η αντιπολίτευση θα ήταν μικρό το κακό. Εδώ βγαίνει όμως σήμερα ο κ. Γαβρόγλου, ο αρμόδιος υπουργός και αποδομεί ότι είπε ο πρωθυπουργός χτες. Θα πάρουμε 10.000 καθηγητές στη τριετία. Μα πώς θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία ως ολοήμερα με 3.000 καθηγητές παραπάνω τον Σεπτέμβρη αναρωτήθηκε η σχολιάστρια του Star.  

 Όσον αφορά την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, τόνισε η Κ. Μακρή:   «Μπορεί στην Ιατρική να υπάρχουν εξετάσεις, μπορεί και εργασίες σε άλλες σχολές, χίλιοι τρόποι υπάρχουν, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα γίνει. Δηλαδή καταργούνται οι πανελλαδικές σε 3 χρόνια  και κανείς δεν ξέρει το πώς! ».

Κατέληξε η ίδια στο σχόλιό της: «Με πυροτεχνήματα όμως δεν πάει τίποτα μπροστά. Δεν έχω αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεγάλες αλλαγές, αλλά αυτό θέλει δουλειά και όχι προχειρότητα. Αν έχεις να κανείς μια μεταρρύθμιση, κάνε την. Αλλιώς,  απο κατά φαντασία μεταρρυθμιστές,  πήξαμε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα».  

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top