Εφικτό χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Ρήγας τον στόχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2018.

«Το πρώτο κομμάτι της συμφωνίας, που αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εμπεριέχει όλα τα μέτρα π.χ φορολογικό- συντάξεις εμπεριέχει και τα αντίμετρα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρήγας, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά υπάρχουν μέτρα με θετικό πρόσημο και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο σύνολο της συμφωνίας σημείωσε ότι το δεύτερο κομμάτι αφορά στο χρέος και στα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι όλα θα ισχύσουν παράλληλα και πρόσθεσε: «Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα και να μην υπάρχουν δανειακές συμβάσεις γιατί όσο αυτές υπάρχουν είσαι σε επιτροπεία. Ο στόχος είναι να βγούμε στις αγορές το 2018 ως μια κανονική χώρα έχοντας μπει και στην ποσοτική χαλάρωση».

Απαντώντας στο αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Όλοι οι οικονομικοί δείχτες δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ακόμα και ο τρόπος αγοράς των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει κάτω από το 6%».

Τέλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνοντάς του «τυχοδιωκτική πολιτική» και τόνισε, επίσης ότι τα μέτρα που πήρε τελικά η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά λιγότερα, από όσα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι για το 2015-2016.

Tags: